Miért érdemes elvégezni a homlokzattisztítást?

A homlokzat tisztítása, rendben tartása nem tartozik az egyszerűen elvégezhető ház körüli feladatok közé. Egy-egy nagyobb épület könnyen maradhat gondozatlanul, ezért fontos, hogy időnként foglalkozzunk a homlokzat állapotával. A kármentes munkához pedig nem árt igénybe venni külső segítséget, amiben szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.

Számunkra kiemelten fontos, hogy se a homlokzatban, se annak környezetében ne keletkezzen kár munkánk során. Éppen ezért mindig alaposan megvizsgáljuk a homlokzat anyagát, a rárakódott szennyeződés típusát, és annak megfelelően a legkíméletesebb megoldással kezdjük a tisztítást és fokozatosan, szükség szerint erősítünk.

16208374651620837494

A homlokzat mosása

A mosást hosszú távon nem fogjuk megúszni, hiszen a homlokzat bizonyos idő után elkoszolódik. Számtalan oka lehet a szennyeződések kialakulásának, például a rozsda, a sár vagy a gomba is okozhat elváltozásokat. Legyen szó fáról, műanyagról vagy rozsdamentes fémről, nyomokat biztosan találhatunk majd rajta. Fontos, hogy a tisztítás nemcsak a látvány, hanem a hőszigetelési rendszerek megóvásának érdekében is szükséges.

A mosás történhet

  • tiszta vízzel,
  • mosószeres vízzel (magasnyomású).
  • homlokzattisztítóval vagy
  • egyéb, speciális készülékekkel.

A homlokzat tisztítása során tehát fontos, hogy megóvjuk magunkat, környezetünket és az ingatlant a további amortizációtól és egyéb kellemetlenségektől. Az elszennyeződött felület kevésbé véd a környezeti hatások ellen, az anyag pedig egy idő után porózussá válhat. Mindez később jelentős kiadásokkal is járhat az ingatlan tulajdonosának. De a tisztítás nemcsak anyagi szempontból előnyös: a korszerű védőanyagok alkalmazása és a folyamatos karbantartás hosszú időre biztosíthatja a homlokzat ápoltságát, élettartamát. Ne hanyagoljuk el, hiszen hosszú távon megbosszulhatja magát, ha nem foglalkozunk az állapotával!

Nem utolsó sorban pedig az esztétika is egy fontos szempont. Ki ne szeretné, hogy ingatlanja visszakapja újkori állapotát? Ahhoz, hogy a homlokzat a régi legyen, kellő tudásra és ismeretekre lesz szükség, mielőtt belevágnánk a felújításába. Mindezt szakembereink is biztosítják, így a tulajdonos garanciát kap rá, hogy nem történik kellemetlenség, ráadásul időt spórol.

Amikor önállóan állunk neki a tisztításnak, kellő megfontoltsággal tegyük, nehogy még nagyobb kárt okozzunk! Hiába használunk jónak tűnő eszközöket és megoldást, ha az adott felületen nem ajánlott. A homlokzat tisztítását ezért kellő körültekintéssel kell elvégezni!

Scroll to Top