Miért is szükséges a tetőmosás

A tető házunk koronája, így tetőmosást elsősorban az esztétikai okok miatt szokták megcsinálni, viszont ennél sokkal többet jelent hosszútávon. Nem elkerülhetetlen az a kellemetlen érzés amely a cserepek felhelyezését követő években az egyre inkább elszennyeződő cserepek látványa nyújt a tulajdonosoknak.  

 Míg egy átlagos tető körülbelül 80 évig képes szolgálni, addig egy jól karban tartott tető, akár 140-150 évig is képes bírni az időjárás viszontagságait. Nem utolsósorban a faszerkezetet is megvédjük, mivel a tetőn megtelepedett zuzmók és mohák felszívják a nedvességet, amely károsíthatja a faszerkezetet, sőt mi több beázáshoz is vezethet. 

Technológia

Elsősorban környezetkímélő vegytisztítást alkalmazunk és preferáljuk. Érdemes azonban tudni, hogy a kerámia csempe másfajta kémia használatát igényli. Az ilyen típusú tetőket nagynyomású vízzel mossuk. Ez abból áll, hogy a kerámia csempét habbal borítjuk, amely reakcióba lép a szennyeződésekkel. A következő lépés a cserepek nagynyomású vízsugárral történő mosása.Ha a tetőcserepek vagy fém tetőcserepek nagyon szennyezettek, habosodási szakaszban, kefével kiegészítve megtisztítjuk. A bitumenes zsindelycsempéket viszont alacsony nyomással mossuk, és ezt a módszert vegyszerhasználattal kombináljuk. Kizárólag biológiailag lebomló mosószereket használunk, így nem kell aggódnia a környezet miatt.

Az általunk végzett tetőtisztítás magában foglalja a mohák, algák és zuzmók speciális szerekkel történő mérgezését permetezéssel. Ezután áttérünk a fent leírt kémiai módszerre. Az algák elleni impregnálást és hidrofóbizálást nem javasoljuk, mert kimosódásuk gyorsasága miatt nem kifizetődő. Természetesen, ha kívánja, impregnáljuk a tetőt.

Maga a tetőtisztítás egy speciális kosárliften vagy kötélrögzítővel történik. Különböző dőlésszögű és különböző felületű tetők tisztítását vállaljuk. Az épület magasságától és nehézségi fokától függően a takarítás történhet mászótechnikával vagy az ilyen jellegű munkára alkalmas emelvényről cseresznyeszedővel. Minden az egészségügyi és biztonsági szabályoknak és előírásoknak megfelelően!

A cégünk által végzett tetőtisztításra 100%-os elégedettségi garanciát biztosítunk.

Scroll to Top